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NOTICE

BUILIDNG PERMITS ISSUED PRIOR TO 1971

THE BUILDING OFFICIAL WILL NOT ISSUE A 6 YEAR LETTER OR CERTIFICATE OF OCCUPANCY FOR THESE PERMITS AS NO
BUILIDNG CODE EXISTED PRIOR TO THAT DATE AND THEREFORE THE BUILDING OFFICIAL DOES NOT HAVE THE ABILITY
TO INSPECT FOR CODE COMPLIANCE. PLEASE SEE BELOW CONNECTICUT GENERAL STATUTE FOR REFERENCE.

Sec. 29-265. (Formerly Sec. 19-400). Certificate of occupancy. (a) Except as provided in subsection (h) of section 29-
252a, no building or structure erected or altered in any municipality after October 1, 1970, shall be occupied or used, in
whole or in part, until a certificate of occupancy, as defined in the regulations adopted under section 29-252, has been
issued by the building official, certifying that such building, structure or work performed pursuant to the building permit
substantially conforms to the provisions of the State Building Code and the regulations lawfully adopted under said
code. Nothing in the code or in this part shall require the removal, alteration or abandonment of, or prevent the
continuance of the use and occupancy of, any single-family dwelling but within six years of the date of occupancy of
such dwelling after substantial completion of construction of, alteration to or addition to such dwelling, or of a building
lawfully existing on October 1, 1945, except as may be necessary for the safety of life or property. The use of a building
or premises shall not be deemed to have changed because of a temporary vacancy or change of ownership or tenancy.



